Actie: Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang uit Overijssel

november 1, 2021

Actie: Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang uit Overijssel

Scholen en kinderopvangorganisaties uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot woensdag 26 januari. 

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) en kinderopvangorganisaties uit Overijssel kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het pakket eruit?
Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor de hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Doet jouw school of BSO ook mee?
Geïnteresseerde scholen en kinderopvangorganisaties uit Overijssel kunnen zich tot woensdag 26 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via dit aanmeldformulier. Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Jong Leren Eten
Deze moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2024 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Online portal Jong Leren Eten Overijssel
Wil jouw school of kinderopvang meer doen met gezonde en duurzame voeding? Een kookles of een bezoek aan een boerderij? Neem dan eens een kijkje op www.jonglerenetenoverijssel.nl. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt.

Meer weten?