Exclusief tijdschrift door en voor inwoners de Lutte

juli 7, 2024

Exclusief magazine over het Windpark De Lutte: voor en door inwoners

Afgelopen week ontvingen alle huishoudens in De Lutte een magazine over hoe men kan meedoen met Windpark De Lutte. Dit magazine gaat onder andere over participatie en lokaal eigendom en is het resultaat van een samenwerking tussen energiecoöperatie Deluttewint in oprichting (i.o.), gemeente Losser, provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Kr8Consultancy en Prowind.

Prowind is initiatiefnemer van het Windpark De Lutte, een nog op te zetten windpark met vier turbines in de buurt van de grensovergang de Poppe in de Lutte. Om ervoor te zorgen de omgeving maximaal kan meebeslissen en meeprofiteren wil gemeente Losser dat 50% van het windproject in handen komt van inwoners van De Lutte, oftewel in Lokaal Eigendom. Natuur en Milieu Overijssel heeft de opdracht gekregen van de gemeente Losser om dit lokaal eigendom samen met inwoners verder te gaan vormgeven, met succes: inmiddels is een groep inwoners opgestaan om samen een energiecoöperatie op te richten die het windpark samen met Prowind gaan ontwikkelen.

Magazine: participatie en lokaal eigendom

Het magazine, wat vorige week bij alle Luttenaren op de mat viel, geeft antwoord op de meest gestelde vragen over participatie en lokaal eigendom in het windproject. Wat houdt het in, hoe werkt het en hoe kan men meedoen? Benieuwd naar de aanpak in De Lutte?

Je leest het magazine hier