Gratis training tot GroenBlauw Tuincoach

oktober 8, 2024

Gratis training tot GroenBlauw Tuincoach

 Nu regenwater steeds meer overlast veroorzaakt, wordt het belang van een groene tuin, waar water de grond in kan, steeds duidelijker. Voor mensen met groene vingers die het leuk vinden om andere tuinbezitters te inspireren, óók op het gebied van regenwateroplossingen, is er een gratis opleiding tot GroenBlauw Tuincoach.

Help je mee?

Sinds twee jaar is er een groep vrijwillige tuincoaches actief. De tuincoach analyseert hoe iemands tuin meer leven kan krijgen, koeler kan worden en water op kan vangen en geeft vervolgens advies voor een groenblauwe, klimaatadaptieve tuin. Het team zoekt versterking met mensen die interesse hebben in regenwateroplossingen zoals afkoppelen van regenpijpen en aansluiten van regentonnen. Maar ook ervaringsdeskundigen op het gebied van een tuinwadi en een groen dak zijn heel welkom. Samen bevorderen zij meer groenblauwe tuinen in Enschede.

Gratis training tuincoach

De gratis training beslaat 4 dagdelen (avonden en een zaterdag) en vindt plaats in november. Belangstellenden kunnen zich vóór 24 oktober aanmelden via groeneloperenschede@gmail.com. Op de website groeneloperenschede.nl is meer informatie te vinden over de training. Tuincoaches GroenBlauw is een initiatief van de Groene Loper Enschede, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Enschede.

 

 

Meer weten over de Groene Lopers in Overijssel?