Groene Bondgenoten gidsen vrijwilligers door de Omgevingswet

Groene Bondgenoten gidsen vrijwilligers door de Omgevingswet

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Vrijwilligers die in actie willen komen voor de leefomgeving kunnen met andere regels te maken krijgen, omdat bestaande regels binnen deze wet zijn opgenomen. Om de groene vrijwilligers te ondersteunen, biedt het samenwerkingsverband Groene Bondgenoten een webinar, hulptraject én financiële ondersteuning.

Webinar Groene Bondgenoten: wij helpen jou

Heb jij een prachtig idee om in jouw omgeving iets te doen voor biodiversiteit, maar weet je nog niet zo goed hoe en met wie dit aan te pakken? Wil je meer weten over hoe je met Basiskwaliteit Natuur, de kwaliteit van de natuur in jouw omgeving in kaart kan brengen of beschermen? Of wil je meer weten wat de nieuwe Omgevingswet inhoudt? Kom dan naar het webinar ‘introductie Groene Bondgenoten’!

Waar Online
Wanneer Dinsdag 10 september, 19.30 tot 21.30 uur
Meer info Voor groene vrijwilligers uit Flevoland, Overijssel en Gelderland

Meld je nu aan

Hulptraject Groene Bondgenoten

Heb jij een prachtig idee om in jouw omgeving iets te doen voor biodiversiteit, maar weet je nog niet zo goed hoe en met wie dit aan te pakken? Of je hebt een bestaand project dat je wil verbeteren? Heb je nog te weinig mensen die mee willen helpen of krijg je geen voet aan de grond bij bijvoorbeeld de gemeente of grondeigenaren zoals agrariërs? Goed nieuws: Groene Bondgenoten biedt het hulptraject ‘Van Idee tot een initiatief dat groeit en bloeit’.

Waar
3 middagen fysiek en 3 online bijeenkomsten
Wanneer Traject van zaterdag 5 oktober 2024 t/m 13 februari 2025
Meer info voor actieve groene vrijwilligers uit Flevoland, Gelderland en Overijssel

Meld je nu aan

Stimuleringsfonds Groene Bondgenoten

Met ingang van 2023 is het Fonds Groene Bondgenoten in het leven geroepen om samenwerking tussen vrijwilligersgroepen te stimuleren en hiermee een betere kwaliteit van de groene leefomgeving ook financieel te ondersteunen. Tot uiterlijk 30 november staat het fonds open voor nieuwe aanvragen.

Meld je nu aan

Groene vrijwilligers zijn onmisbaar

Volgens Vogelbescherming Nederland, de Natuur en Milieufederaties, IVN Natuureducatie, SoortenNL en LandschappenNL is voor biodiversiteitsherstel de inzet van vrijwilligers cruciaal. Deze organisaties werken samen onder de naam Groene Bondgenoten. Ze stellen kennis, tools, middelen en contacten beschikbaar aan vrijwilligers. Dat helpt hen om hun impact voor het milieu, de natuur en de vogels in de eigen omgeving te verdubbelen. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.