Kennismaken met: Anouk Schuren-Simons

oktober 9, 2024

Kennismaken met: Anouk Schuren-Simons

Hallo! Ik ben Anouk en op maandag 16 september ben ik gestart als projectleider Energie & Duurzaamheid bij NMO.

Hiervoor heb ik gewerkt in de wetenschap, vervolgens aan duurzaamheid in de zorg en in het hoger onderwijs, en daarna als beleidsmedewerker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan verduurzaming van, door en met cultuur.

Omdat ik merkte dat het geven van meer informatie mensen niet aanzet tot duurzaam gedrag, ben ik me gaan verdiepen in klimaatpsychologie en -communicatie. Mijn persoonlijke drijfveer zit in de technische en de gevoelskant van de duurzame transitie bij elkaar te brengen.

Zo onderschatten mensen vaak hoe belangrijk anderen duurzaamheid of een mooie groene leefomgeving vinden, waardoor ze een niet-duurzame sociale norm ervaren die een drempel opwerpt om zelf stappen te nemen.

Ook ligt er vaak nadruk op de individuele voetafdruk, maar wordt het effect van de ‘handafdruk’ onderschat – het effect dat je hebt op anderen, en daarmee uiteindelijk op ‘het systeem’.

Graag verken ik met burgers en ambtenaren hoe we de technische benadering van de energietransitie dichter bij het gevoel van mensen kunnen krijgen. In eerste instantie ga ik werken aan projecten rondom aardgasvrije wijken en natuurinclusieve energieopwek. Spreek ik je binnenkort?

Ik kom graag in contact!

Profiel Anouk Schuren

Anouk Schuren

Projectleider Energie & Duurzaamheid