Kom naar Expeditie Energietuinen

september 17, 2024

Kom naar Expeditie Energietuinen

Expeditie Energietuinen Kort infoblok

Op 10 oktober is het tijd voor Expeditie Energietuinen. Een event met inspirerende sprekers, workshops waarbij je zelf de handen uit de mouwen steekt én een bezoek aan de net geopende Energietuin Assen-Zuid.

Ga mee op expeditie

In 2019 startten we het project Energietuinen. In vijf gemeenten ontpopten vijf pilots waar buurtbewoners, energiecoöperaties en ontwikkelaars samen aan de slag gingen om hun droom te realiseren: schone stroom in een mooie, natuurrijke omgeving op de plek waar anders een lelijk bedrijventerrein zou verrijzen dat niets doet voor mens en milieu.

Een spannend avontuur

Tijdens het event leer je alles over de hobbelige weg die we aflegden met Energietuinen. We nemen niet alleen een kijkje achter de schermen, we trekken er ook samen op uit naar een van de eerste Energietuinen van Nederland.

Programma

  • 10.30 – 11.00 uur Inloop
  • 11.00 – 12.15 uur Start programma
  • 12.15 – 13.00 uur Lunch
  • 13.00 – 16.00 uur Workshops & excursies Energietuin Assen-Zuid
  • 16.00 – 17.00 uur Afsluiting programma met aansluitende borrel

Bekijk het hele programma

Locatie

Drents Museum
Brink 1 | 9400 AC Assen

Aanmelden

Deelname aan Expeditie Energietuinen is gratis. Het event wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties, Natuur en Milieufederatie Drenthe en mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Wat is dat nou, een Energietuin?

Stel je voor dat je op de plek waar je energie opwekt ook kunt spelen, leren en genieten. Dat er reeën scharrelen, vogels fluiten, bomen groeien en bloemen bloeien. Dat het park opgaat in de omgeving en het ontwerp is bedacht door de mensen die er ook gebruik van maken. Dat is een Energietuin! Een zonnepark waarmee veel méér wordt bereikt dan het opwekken van stroom alleen. Het mooie is, er zijn er al twee gerealiseerd.