Nacht van de Nacht op 26 oktober: Ga je mee uit?

oktober 17, 2024

Nacht van de Nacht op 26 oktober:
Ga je mee uit?

Op zaterdagavond 26 is alweer de 20ste editie van de Nacht van de Nacht! In heel Overijssel worden activiteiten georganiseerd waarbij je de nacht kunt beleven. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar nachtdieren, ga naar een festival in het donker, maak een nachtschilderij, of kom een documentaire kijken over lichtvervuiling. Nieuwsgierig naar de activiteiten bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.

Stilte en duisternis

Tijdens de Nacht van de Nacht brengt Natuur en Milieu Overijssel het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht. De nacht brengt duisternis en stilte: belangrijke oerkwaliteiten die niet zo heel vanzelfsprekend meer zijn. Die oerkwaliteiten moet je beleven met eigen ogen en oren. Op 30 locaties in Overijssel kun je verrassende nachtelijke activiteiten doen.

Lichtvervuiling

Ook vragen we tijdens de Nacht aandacht voor lichtvervuiling. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de nacht weer donkerder wordt? Doe tijdens het nacht je licht uit, maar probeer ook eens na te denken over de rest van het jaar. Is die tuinlamp echt nodig of kan die op een bewegingssensor? Kun je in gesprek met de gemeente over de straatverlichting of de aanlichting van een gebouw bij jou in de buurt? De nachtdieren zullen je dankbaar zijn!

Meer weten?

Profiel Anke Haaksma

Anke Haaksma

Projectmedewerker Communicatie