Ontdek nieuwe kansen voor lokale energie op het Kennisfestival 28 november

november 13, 2024

Ontdek nieuwe kansen voor lokale energie op het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel!

De energietransitie speelt in alle Overijsselse gemeenten. Op donderdag 28 november biedt het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel iedereen die betrokken is bij lokale energie-opwek en -besparingsprojecten de kans om nieuwe inzichten op te doen, praktijkervaring te delen en hun netwerk uit te breiden met professionals en vrijwilligers die werken aan de toekomst van lokale energie.

Energie voor de toekomst

Dit jaar staat het thema van het festival in het teken van het “toekomstbestendige energie-initiatief.” Leander Broere, programmamanager Klimaat en Energie: “Je krijgt niet alleen inspiratie en praktische tips om direct mee aan de slag te gaan, maar kunt ook leren van succesvolle lokale en internationale voorbeelden. Laat je inspireren door hoe anderen impact maken, leer over financieringsmogelijkheden, strategieën om de gemeenschap te betrekken, en juridische aspecten die lokale energie-initiatieven vooruit helpen.”

Praktische informatie

Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Datum: Donderdag 28 november, 15:30 – 22:00

Locatie: Cogas, Rohofstraat 83, Almelo

Aanmelden

Wat je op het Kennisfestival kunt verwachten

Het festival biedt een gevarieerd programma met workshops, debatten en netwerkmogelijkheden, waarbij je kennismaakt met succesvolle praktijkvoorbeelden, zoals de Deense strategie voor warmtenetten en slimme samenwerkingen tussen gemeenten en energiecoöperaties. Dit is jouw kans om expertise te verdiepen, nieuwe contacten te leggen, en ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden.

Hoogtepunten van de workshops

  • Succesverhalen Uit Denemarken: Ontdek welke warmtenetstrategieën en financieringsmodellen Nederland kunnen helpen in de warmtetransitie, met concrete tips die je direct kunt toepassen.
  • Samenwerking Tussen Gemeenten en Energiecoöperaties: Leer hoe je optimaal kunt samenwerken met gemeenten en lokale initiatieven, inclusief tips over aanbestedingen en staatsteun.
  • Waterstof als Energiedrager: Een interactieve sessie over het verschil tussen aardgas en waterstof, en de mogelijkheden van duurzame alternatieven zoals biogas.
  • Praktische Klimaatgesprekken: Ontvang handvatten om buurtbewoners beter te betrekken bij je energiecoöperatie en leer constructief te communiceren over klimaat en energie.
  • Betrek Jongeren in Energieprojecten: Hoe krijg je jongeren geïnteresseerd in jouw projecten? JongRES geeft tips en praktische adviezen om je boodschap aantrekkelijk te maken voor een nieuwe generatie.

Netwerken en samenwerken

Tijdens de plenaire sessies en borrel kun je direct in gesprek met experts en gelijkgestemden, ervaringen delen en plannen smeden voor de toekomst. En of je nu op zoek bent naar nieuwe partners of simpelweg wilt leren van anderen, dit festival biedt volop mogelijkheden om jouw ideeën om te zetten in acties.

Laat je inspireren, ontmoet gelijkgestemden en werk samen aan de toekomst van lokale energie!

Zien we jou op donderdag 28 november?

Ja, ik ben erbij!

Meer weten?

Profiel Leander Broere

Leander Broere

Programmamanager Klimaat & Energie