Training: Nieuwe vrijwilligers voor je club

oktober 21, 2024

Training: Nieuwe vrijwilligers voor je club

Aanbod voor onze groene vrijwilligersgroepen

Nieuwe, actieve vrijwilligers vinden is verschrikkelijk belangrijk, maar blijkt in de praktijk óók niet zo eenvoudig. Iedereen is immers druk en heeft een overvolle agenda! Veel vrijwilligersgroepen staan dan ook te springen om extra mensen. Voor een bestuursfunctie, om een informatie stand te bemannen, de website bij te houden, een werkgroep te coördineren, inventarisatie werk te doen, de gemeente te adviseren, wilgen te knotten of een excursie te organiseren. Sommige groepen lukt het uitstekend om nieuwe mensen te vinden. De simpele basis van hun succes is veelal een praktisch en doeltreffend plan, met duidelijke doelen en taakverdeling én tijd.  

Met ons programma “Nieuwe vrijwilligers voor de club’’ biedt Natuur en Milieu Overijssel een helpende hand. Met persoonlijk advies, praktische tips en succesvolle voorbeelden coachen we je bij het maken van een goed en praktisch plan. Waar mogelijk brengen we je ook in contact met andere vrijwilligersgroepen, om ervaringen en tips te delen.

Programma

Het programma bestaat uit één avondbijeenkomst en daarna twee in samenspraak te plannen online coaching sessies. De avondbijeenkomst is op dinsdag 10 december van 17:00 uur tot 19:30 uur op het kantoor van Natuur en Milieu Overijssel in Zwolle. Wij serveren dit met een soep en een broodje.

Per organisatie vragen we twee personen van de organisatie om aanwezig te zijn bij de training. De nadruk van de training ligt op praktische acties en niet op vergaderen, schrijven en papierwerk.

Kosten: gratis voor organisaties die netwerkpartner zijn van Natuur en Milieu Overijssel. Anderen betalen 200 euro.

Belangstelling voor de training?

Is jullie organisatie op zoek naar ‘’extra wapperende handjes’’ en wil je daar tijd voor vrij maken? Meld je dan snel aan. Per organisatie zijn de naam, e-mailadres en telefoonnummer van de twee contactpersonen en een korte motivatie vereist. Er kunnen maximaal 5 organisaties zich aanmelden voor de training. Dus heb je belangstelling, wees er dan snel bij!

 

Ja, wij zijn erbij:

 

 

Meer weten? Neem contact op:

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid