
Van CD naar kaarsenhouder. Dat is een mooie recycling van een grote afvalberg! Hiervoor werken WaardeRing-makers en studenten goed samen.
Hoogwaardig hergebruik in Zwolle en omgeving. Dat is waar WaardeRing goed in is. En in een waardevolle leerplek realiseren voor scholieren, studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. WaardeRing biedt kansen voor mensen en materialen. Lees hier enkele mooie voorbeelden en waarom we doen wat we doen.
Dit is een mooie winkel om eens rond te neuzen, voor jezelf of voor iemand anders! Houten speelgoed, vinylplaten en leuke kleding. En: mooie circulaire producten van WaardeRing-makers. Kom langs op het Eiland in de Zwolse binnenstad en laat je verrassen door de charme van hergebruik. De Winkel Van Waarde startte oorspronkelijk met een Kerst Pop-up winkel in 2022 en is nu uitgegroeid tot een vaste winkel met diverse tweedehands collectie. Maar liefst 10 deelnemende scholen houden de winkel draaiende, bedienen de kassa en boosten de sociale media. Een uithangbord voor circulariteit én inclusiviteit in de binnenstad van Zwolle. Een modern kerstverhaal.
De WaardeRing-makers dragen allen bij aan hergebruik in Zwolle. Wij zijn trots op hen: diverse ondernemers die circulariteit als vanzelfsprekend onderdeel van hun onderneming zien. En scholen die kansen zien om circulariteit in het programma van hun studenten op te nemen. Een paar mooie voorbeelden:
Van CD naar kaarsenhouder. Dat is een mooie recycling van een grote afvalberg! Hiervoor werken WaardeRing-makers en studenten goed samen.
Vanaf 2025 kan je je laten opleiden tot meubelreparateur. Het is een ambachtelijke korte MBO-opleiding bij LUX038 in Zwolle. Liedewij de Graaf: “Een belangrijke mijlpaal!”
Met dank aan onderzoek van Windesheimstudenten is producent Mepal weer wat duurzamer geworden. Ook Noggus&Noggus werkte hieraan mee.
“We praten niet, we doen. Op het moment dat je ruimte maakt om te experimenteren, om te onderzoeken waar de mechanismes van die nieuwe, circulaire economie zich bevinden, raken mensen enthousiast.”
Ilse Postma
Dit project is een belangrijke stimulans voor recycling en hoogwaardig hergebruik van afgedankte materialen. We dragen eraan bij dat bedrijven, scholen en mensen met elkaar gaan samenwerken om zo een circulair ambachtsnetwerk te realiseren. Zo dragen we samen bij aan een circulaire economie in Zwolle. En we maken mensen en bedrijven bewust van het belang en de mogelijkheden van een circulaire economie.
Sorteren, repareren, opknappen en demonteren. Dat zijn arbeidsintensieve werkzaamheden waar we veel mensen voor kunnen gebruiken. Daarbij willen we waardevolle werk- en leerplekken bieden aan die mensen die dat goed kunnen gebruiken. Ten eerste richten we ons op leerlingen van praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs en (jong)volwassenen met een entree/mbo2-diploma. Ten tweede bieden wij een waardevolle werkplek aan aan mensen met een arbeidsbeperking en statushouders.
Projectleider Circulaire Economie